Ai grijă ce-ți dorești!

Am niște prieteni buni, cărora mă tot plângeam că sunt singură. Ei sunt mari iubitori de animale și niște oameni practici, așa că mi-au oferit și o soluție. În primul rând, ar fi trebuit să îmi cumpăr o floare. Dacă n-o omoram, peste un an, trebuia să adopt un animăluț și, dacă rezista și el un an, atunci aș fi fost suficient de responsabilă să îmi iau un prieten. Când mi-am cumpărat apartamentul, mi-au dăruit o plantă de aloe. Am încercat să am grijă de ea cât de bine mi-a stat în putință. Am mutat mobila ca să îi creez un loc luminos, cu acces la razele directe ale soarelui, dar ferit de curenți de aer. O udam des, cu grijă ca apa să nu băltească. 

Când s-a îngălbenit și-a treia frunză, eram convinsă că Universul îmi transmite că o să mor singură. M-am pregătit s-o mut în alt ghiveci, cu pământ amestecat cu cărbune de lemn și cărămidă sfărâmată mărunt. Pietricele pe fundul ghiveciului, acoperite de un strat subțire de rumeguș. Când am scos planta, mi-am dat seama că nu avea rădăcină. Prietenii mei făcuseră o glumă.

Apoi, mama m-a pus să bag o verighetă într-o cănuță și să o acopăr cu miere. Când treceam pe lângă ea, trebuia să-i șoptesc ce caut. Altă prietenă m-a pus să fac o lista de calități în care să-mi descriu amănunțit viitorul iubit ideal, după care să uit de ea și să mă ocup de mine.

După 9 marți de pus acatiste și după ce am instalat și dezinstalat Tinder-ul de trei ori, l-am găsit. Un băiat conform listei. Acum îmi doresc să fi trecut „miliardar darnic” sau măcar să fi adăugat la „bun șofer” – „care să aibă mașină cu aer condiționat”. E atât de cald, încât cele trei generații de fuste înflorate din fața noastră de la coada din supermarket se stropesc cu apă dintr-o sticlă de Clin pentru geamuri.

^ Fotografia este din portofoliul Tatianei Volontir, vezi mai multe pe pagina ei de facebook.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s